Microsoft-mobieltje alternatief goedkope Linux-laptop

Microsoft stoeit met het idee een alternatief voor de 100 dollar Linux-laptop op de markt te brengen. Volgens het bedrijf is de basis een mobiele telefoon die gemakkelijk is uit te breiden tot een volledige pc.

Nicholas Negroponte, de uitvinder van de 100 dollar laptop waar nu Linux als besturingssysteem op stond, kon geen overeenstemming bereiken met Microsoft om een Windows-laptop te maken. Bij het softwarebedrijf rezen vragen over de duurzaamheid van zijn aanpak."

"Een mobiele telefoon wordt gemeengoed," aldus Craig Mundie. Door een tv en een toetsenbord aan een mobiele telefoon te koppelen ontstaat een volwaardige pc. Volgens Mundie zou het betrekkelijk makkelijk moeten zijn dit te realiseren. Op plaatsen waar tv’s al wat ingeburgerd zijn, zouden mensen zelfs alleen maar een goedkope adapter en een toetsenbord hoeven kopen. Hoe duur deze producten zouden zijn, is niet bekend.

Wanneer deze oplossing op de markt gebracht wordt, is nog niet duidelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-01T09:00:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.