Landelijk SchakelPunt voor de zorg opgeleverd

Het Landelijk SchakelPunt (LSP) in de zorg is een feit. Vandaag vond de oplevering van de 'verkeerstoren' plaats. Hiermee wordt veilige actuele elektronische uitwisseling van patiëntinformatie door heel Nederland mogelijk.

Het voordeel van een Landelijk Schakelpunt is dat zorginstellingen en leveranciers van ICT-toepassingen in de zorg één aanspreek- en servicepunt hebben. Met de LSP kunnen zorgverleners landelijk actuele patiëntinformatie opvragen uit de systemen van ziekenhuizen, apotheken en huisartsen.

Het LSP beheert een zogenoemde landelijke verwijsindex, die bijhoudt welke patiëntgegevens in welke informatiesystemen in het land liggen opgeslagen. Daarnaast kan het LSP nagaan wie welke informatie mag zien en of de juiste gegevens zijn gestuurd. Bovendien wordt bijgehouden wie welke informatie gezien heeft.

Een goedwerkend LSP is een noodzakelijke voorwaarde voor de invoering van het Elektronisch Medicatie Dossier (EMD) en het elektronische Waarneem Dossier Huisartsen (WDH), de eerste hoofdstukken van een landelijk Elektronisch Patiënten Dossier.

De komende maanden wordt het LSP met ICT-leveranciers in de zorg getest. Daarna kunnen zorgverleners op het LSP worden aangesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-31T15:48:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.