ING praat alleen met Accenture-consortium

ING voert exclusieve gesprekken over uitbesteding met het consortium dat wordt geleid door Accenture en waar Atos Origin, BT en Getronics PinkRoccade ook deel van uitmaken. De IBM-groep, waar ING eerder nog mee in gesprek was, is afgevallen.

Een woordvoerster zegt dat het doel van de onderhandelingen is te komen tot een intentieverklaring om het werkplek- en infrastructuurbeheer van de ING Groep over te nemen. De reden dat het Accenture-consortium is verkozen boven de IBM-groep (IBM, Unisys, Centric en KPN) kon zij niet geven. Naar verwachting zullen zevenhonderd it- en netwerkbeheerders overstappen naar diverse partijen uit het Accenture-cluster.

Momenteel loopt tevens de aanbesteding voor de verkoop van de afdeling Document Services (800 man, postverwerking en scanning van miljoen papieren betaalopdrachten). Daarvoor praat de bank met de twee Britse bedrijven Williams Lea en Astron.

In totaal wil ING zo'n 2200 ict-gerelateerde banen via uitbesteding danwel offshoring wegsnijden. Ook worden zo'n vijfhonderd banen geschrapt binnen de IT&Operations-divisie in de Benelux. Dit alles zou moeten leiden tot een kostenbesparing van 190 miljoen euro per jaar vanaf 2008.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-08T16:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.