IBM zet open source-alternatief op voor InfoCard Vista

IBM werkt samen met andere ict-bedrijven aan de verbetering van een open source-systeem voor het beheren van digitale identiteiten. Het wil daarmee een alternatief bieden voor de InfoCards die Microsoft biedt in het aanstaande Windows Vista.

Eerder hebben IBM en Microsoft juist samengewerkt aan het opzetten van standaarden voor identiteitsbeheer. Microsoft heeft zijn InfoCards daarop gebaseerd. Die functionaliteit in Vista, dat eind dit jaar op de markt moet komen, biedt pc-gebruikers digitale 'kaarten' die hun identiteitsgegevens bevatten. Tijdens het gebruik van een InfoCard moet die beschermd zijn tegen andere applicaties (zoals ook spyware) op de pc.

IBM onthult nu mee te werken aan het Higgins-systeem en mikt daarmee op bedrijfsgebruikers. Dit in tegenstelling tot Vista's InfoCards die vooral bedoeld zijn voor consumenten. Doordat Higgins open source is, zou het echter ook mogelijk zijn voor andere partijen om een uitgebreide of consumentenuitvoering te maken. Higgins is oorspronkelijk ontwikkeld door het Berkman Center for Internet & Society van de Harvard Law School in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Parity Communications.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-27T13:28:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.