Sun wijt tegenslag gridverhuur aan regulering VS

Sun Microsystems verklaart dat zijn dienst om gridcapaciteit te verhuren niet van de grond komt door hindering van Amerikaanse beveiligingsregelgeving. Dit stelt Sun-coo Jonathan Schwartz.

Sun wil de rekenkracht van zijn computergrid verhuren voor 1 dollar per cpu-uur. Dat huurgrid had in juli 2005 breed uitgerold moeten worden, maar heeft vertraging opgelopen. "Het bleek lastiger dan we gedacht hadden", zegt topman Schwarz.

Een van de struikelblokken was de Amerikaanse overheid. "De federale regering beschouwt onze servers als munitie", verwijst Schwartz naar de Amerikaanse wetgeving die de export van krachtige ict-middelen aan banden legt via een wapenwet (in het kader van de nationale veiligheid).

Het Sun N1 Grid staat volgens Schwartz nu op het punt van de brede uitrol. Uitgesloten zijn sommige landen, die door de regering van de Verenigde Staten als schurkenstaten worden beschouwd. Daarnaast is er een pauze van vierentwtintig uur na aanmelding door gebruikers, zodat Sun kan controleren of niet toch exportverboden schendt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-01T13:22:00.000Z Jasper Bakker