Europese ict-markt gaat 3,2 procent groeien

De Europese ict-markt zal met 3,2 procent groeien dit jaar tot een totale waarde van 643 miljard euro. Dat voorspelt de European Information Technology Observatory (EITO).

"Deze resultaten bevestigen de positieve ontwikkeling die eerder in de ict-markt gesignaleerd werd, met als uitschieter breedbandnetwerk en gezonde groei in software en it-dienstverlening", zegt EITO-voorzitter Bruno Lamborghini.

Hij waarschuwt wel dat Europa meer profijt moet trekken uit nieuw marktpotentieel dat wordt gecreëerd door de diffusie van breedbandnetwerken en door digitale samensmelting gerelateerd aan internet. "De toenemende snelheid van technologische vooruitgang op de wereldwijde markten maakt dat snelle en adequate actie nodig is, omdat er een duidelijke scheiding valt waar te nemen tussen hen die snel reageren en zij die dat niet doen."

Met een geschatte 33,6 procent kan Europa bogen op het grootste aandeel in de wereldwijde ict-markt in 2006. Toch kan op dat niveau sterke groei worden verwacht van de Aziatische landen. Volgens de EITO zal de wereldwijde it-markt sneller groeien dan de telecommarkt. Het voorspelt een groei van 4,6 procent voor de it wereldwijd tegenover een groeipercentage van 3,4 voor de telecommarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-08T16:24:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.