L&H wil drie divisies verzelfstandigen

Lernout & Hauspie Speech Technology (L&H) wil drie divisies onderbrengen in zelfstandige dochterondernemingen die uiteindelijk ook de beurs op moeten gaan. De Belgische leverancier van spraaktechnologie voert hiermee de scheiding van verticale markten tot 'in extremo' door.

De eerste twee takken die worden verzelfstandigd, zijn de spraakactiviteiten voor de medische sector en voor de wereldwijde Internet-markt. In het eerste geval gaat om spraakherkenning voor vakjargon, in het tweede geval om vertaling van spraak en tekst naar meerdere talen. Kort daarna wil L&H zijn groep voor bedrijfs- en telefonie-oplossingen afstoten.
President Gaston Bastiaens zegt dat zijn bedrijf door deze schepping van aparte juridische entiteiten met een grotere vaart meerdere mogelijkheden tegelijk kan najagen. Daarnaast moet de verzelfstandiging leiden tot duidelijke en specifiek-doelgerichte groepen.
L&H geeft nog geen tijdsschema voor de geplande beursgangen. Het lijkt echter waarschijnlijk dat de eerste twee divisies als dochter voor het einde van dit jaar de beurs op gaan. Aandeelhouders en investeerders hebben al positief gereageerd op dit nieuws; de beurskoers van L&H is licht gestegen.
Kort voor de Kerst nam het Belgische bedrijf ook drie kleinere leveranciers van spraaksoftware in de Verenigde Staten over. Het gaat hier om Omni-Med Transcription, Rodeer Systems en Linguistic Technologies. Deze drie bedrijven richten zich op de medische sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-03T00:00:00.000Z Redactie Computable