Lycos geeft extra aandelen uit voor expansie

Lycos heeft zijn zinnen gezet op flinke groei. Het Amerikaanse webportaal wil vijf miljoen extra aandelen uitgeven met een geschatte totale waarde van 426 miljoen dollar.

Dat bedrag is gebaseerd op een prijs van 85.233 dollar per aandeel, de koers waarop het aandeel afgelopen maandag sloot. Bij het bekend worden van de plannen zakte het aandeel naar 78,37 dollar.
Lycos wil het met deze aandelenuitgifte gegenereerde fortuin inzetten voor algemene bedrijfsdoelen, waaronder overnames. Zo gaat het bedrijf uitbreiden in Azië. Lycos Asia, een joint venture van Lycos en Singapore Telecommunications (Singtel) is deze week samenwerkingen aangegaan in de Filippijnen en Maleisië met het doel daar webportalen te openen.
De kersverse partners zijn het Filippijnse Ayala en het Maleisische Mimos. Dat laatstgenoemde bedrijf is een onderzoeksbureau voor de Maleisische overheid en tevens eigenaar van Jaring, een van de grootste Maleisische Internet-aanbieders.
Daarnaast is vorige maand een Lycos-portaal in Singapore gestart, terwijl soortgelijke initiatieven in Hong Kong, Taiwan, China, India, Thailand en Indonesië nog volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-05T00:00:00.000Z Redactie Computable