Yahoo overtreft financiële verwachtingen

Yahoo heeft in het afgelopen vierde kwartaal beter gepresteert dan analisten en investeerders hadden verwacht. Het webportaal boekte een netto inkomen van 57,5 miljoen dollar op een omzet van 201,1 miljoen dollar.

In dezelfde periode vorig jaar bedroegen die resultaten nog respectievelijk 12,8 en 91,2 miljoen dollar. De nu behaalde resultaten komen omgertekend neer op 19 dollarcent per aandeel. Wall Street-analisten hadden op 15 dollarcent gerekend, terwijl een enkele optimistische investeerder zelfs durfde speculeren op 18 dollarcent.
Financieel analist Safa Rashtchy van marktonderzoeker Piper Jaffray is bovendien gunstig gestemd over de internationale expansie van Yahoo. "Zeker 30 procent van het afgehandelde Internet-verkeer is afkomstig van buiten de Verenigde Staten, wat goed was voor 13 procent van de inkomesten."
Rashtchy meent dat Yahoo de kloof tussen die twee percentages in het komende kwartaal aanzienlijk zal dichten. Financieel directeur Gary Valenzuela maant echter tot terughoudendheid in de verwachtingen voor het nieuwe kwartaal.
Toch kondigde het bedrijf een aandelen-split aan. De verhouding is hierbij twee nieuwe aandelen voor één 'oud' exemplaar.
Verder verklaart Yahoo dat het zijn huidige strategie zal blijven voeren. Het portaal staat namelijk tegenover nieuwe, machtige concurrentie nu online-dienst America Online en mediaconcern Time Warner fuseren. De directie van Yahoo meent vooralsnog dat deze bedreiging geen koerswijziging vereist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-12T00:00:00.000Z Redactie Computable