Gsm's geven Motorola drievoudige winst

Motorola heeft een forse winst geboekt die met name is te danken aan de gunstige verkoop van mobiele telefoons. Het bedrijf boekte een winst van 514 miljoen dollar op een omzet van 8,5 miljard dollar in het afgelopen vierde kwartaal.

In dezelfde periode in het voorafgaande jaar (fiscaal 1998) lagen die resultaten nog op respectievelijk 159 miljoen dollar en 8,3 miljard dollar. Toen leed Motorola nog onder forse ontslagen en ingrijpende reorganisaties na grote verliezen.
Het financiële plaatje is nu echter ook niet helemaal rooskleurig. Het eind vorig jaar onthulde faillisement van satelliet-telefoonaanbieder Iridium, waar Motorola veel in heeft geïnvesteerd, kost het bedrijf nog forse afschrijvingen.
De nu behaalde winst komt netto uit op 236 miljoen dollar als gevolg van met name het falen van Iridium. Toch zijn analisten positief gestemd over de financiële toekomst van Motorola. Onder meer de stijgende verkoop van mobiele telefoons en halfgeleiders blijven de onderneming helpen bij zijn herstel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-18T00:00:00.000Z Redactie Computable