Turbo Linux vangt miljoeneninvestering

Een reeks grote hardware- en softwareleveranciers heeft in totaal 57 miljoen dollar geïnvesteerd in Turbo Linux. Die Aziatische distributeur van het 'open source' besturingssysteem ontvangt geld van onder meer Compaq, Dell, BEA Systems, Seagate, SCO, Novell, Toshiba en NEC.

Turbo Linux verkoopt Linux in het Verre Oosten, met name China en Japan. Daarbij levert de firma bedrijfseigen (niet 'open source') programmatuur die webservers met elkaar verbindt in clusters. Die gecombineerde Linux-machines bieden webpagina's aan en kunnen de daarbij behorende werklast verdelen.
Verder is bekend geworden dat de Amerikaanse Linux-distributeur Red Hat Software 529 miljoen dollar aan contanten wil incasseren. Dat poogt het bedrijf te bereiken door vier miljoen aandelen op de markt te brengen.
Red Hat zelf verkoopt 2,8 miljoen aandelen. De rest is afkomstig van meewerkende grootaandeelhouders. Daaronder bevinden zich de eigen topmannen Matthew Szulik (president) en Robert Young (voorzitter van de directieraad).
De geschatte 529 miljoen dollar wordt benut voor algemene bedrijfsdoeleinden, zoals geografische uitbreiding en mogelijke overnames.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-18T00:00:00.000Z Redactie Computable