World Online neemt Telinco Networks over

World Online koopt Telinco Networks, een grote Engelse aanbieder van Internet-diensten. Daarmee verovert de onderneming een vooraanstaande positie op de belangrijke Britse markt.

Mede met het oog op de aanstaande beursgang van World Online werd versterking van de aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk van cruciaal belang geacht. Eerder nam World Online in Duitsland Nacamar, een grote isp (Internet service provider), over.
Telinco behoort tot de grotere spelers in de isp-markt. Jaarlijks genereert het twee miljard minuten aan Internet-verkeer. De omzet is dertig miljoen pond op jaarbasis (één pond is 3,54 gulden).
Nina Brink, ceo (chief executive officer) World Online: "We zijn erg blij met de overname van Telinco. Eén van de best geleide Britse bedrijven treedt nu tot de World Online familie." Telinco is behalve isp ook aanbieder van telecommunicatie, waarbij het lagere telefoontarieven combineert met digitale telefonie en Internet-diensten. Het bedrijf heeft een gratis Internet-service (0800). Onder de naam Callshare biedt het Internet-faciliteiten aan Britse isp's als bun.com, Sky Now en Connect Free. Telinco zegt 10 procent van de Britse 'dial-up' markt te bedienen.
World Online International wil rond maart naar de Amsterdamse beurs. De onderneming zal het eerste grote Internet-fonds zijn op de Amsterdamse beurs. De overnamesom van Telinco is niet bekend gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable