ASML boekt goede financiële resultaten

ASM Lithography (Asml) onthulde gisteren gunstige financiële resultaten voor het afgelopen jaar. De fabrikant van apparatuur voor chipproductie behaalde een winst van 36,8 miljoen gulden op een omzet van 895 miljoen gulden.

Die cijfers zijn respectievelijk 30,7 en 53,8 procent gestegen ten opzichte van het boekjaar 1998. De vorig jaar behaalde winst komt neer op 26 cent per aandeel, terwijl dat het voorafgaande jaar nog 20 cent per aandeel. Beursanalisten hadden 24 cent per aandeel verwacht.
Het bedrijf zegt zelf zijn marktaandeel te hebben vergroot van 30 naar 37 procent. Het aantal verkochte systemen voor halfgeleiderproductie steeg van 162 naar 217. Het gaat hier om apparatuur met een waarde van meerdere miljoenen guldens.
Asml verwacht dat deze groei zich dit jaar zal voortzetten. Het bedrijf wil zijn aandelen dan ook in drieën splitsen (elk huidig aandeel wordt omgezet in drie nieuwe aandelen).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable