Vierde kwartaal IBM gunstiger dan verwacht

IBM heeft het vierde kwartaal van 1999 doorstaan ondanks tegenvallende verkoop als gevolg van de millenniumwisseling. De computerfabrikant zag zijn winst dalen van 2,35 naar 2,1 miljard dollar.

Daarmee zakte de netto winst minder sterk dan was verwacht. Analisten hadden namelijk een daling van 11 tot 15 procent voorzien. In die voorspelling zou de winst uitkomen op 'slechts' 2 miljard dollar.
Deze verwachting was gestoeld op temperende uitspraken van IBM zelf in oktober vorig jaar. Het bedrijf waarschuwde toen voor tegenvallende verkopen doordat klanten bezig zijn met het aanpakken van het millenniumprobleem.
Hierdoor zakte de verkoop van S/390-mainframes, AS/400-servers en RS/6000-systemen in. De afzet van PC's deed het ook minder goed dan gebruikelijk, zij het relatief beter dan het geval was voor IBM's grotere computersystemen.
De omzet ging mee in de dalende financën van IBM. In totaal verkocht het bedrijf voor 24,18 miljard dollar aan producten en diensten. Dat is 4 procent lager dan vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.