Jaarcijfers Unit 4 zonder millenniumflauwte

Uit de voorlopige cijfers over 1999 blijkt Unit 4 een omzet van 71 miljoen euro (156,2 miljoen gulden) en een winst van 8,7 miljoen euro (19,1 miljoen gulden) te hebben gedraaid.

Dat zijn in vergelijking met 1998 stijgingen van respectievelijk 72 en 70 procent. De leverancier van software voor het midden- en kleinbedrijf in de Benelux heeft dus geen last gehad van de millenniumflauwte waarvan de softwaremarkt eind 1999 last zou hebben gehad. De directie meldt dat zich bij Unit 4 en haar klanten geen meldenswaardige millenniumproblemen hebben voorgedaan.
De groeicijfers zijn voor 30 procent autonoom tot stand gekomen. Unit 4 was vooral in de eerste helft van 1999 op het overnamepad te vinden. Het pleegde toen vier overnames: Impakt (een Belgische aanbieder van de beveiligingsproducten van Network Associates), Netpoint (elektronische handelsoplossingen), Diheco (erp-toepassingen voor de bouwwereld) en Digis (erp-systemen voor technische handels- en distributie-ondernemingen). Bovendien nam Unit 4 een belang van 30 procent in Van der Kley Automatisering, een leverancier van software voor accountants. In de tweede helft van 1999 nam Unit 4 branchegenoot Isah geheel over, waarin het reeds een belang van 30 procent had.
De softwareleverancier had ultimo 1999 meer dan 700 medewerkers in dienst. Dat is een stijging van 73 procent ten opzichte van het aantal medewerkers het jaar daarvoor. Het personeelsverloop bedroeg 8 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.