Mannesmann wijst Vodafone opnieuw de deur

Gisteren heeft het Britse telecombedrijf Vodafone Airtouch opnieuw bakzeil gehaald in de poging het Duitse Mannesmann AG over te nemen.

Chris Gent, de chief executive officer van Vodafone bleek gisteren bereid het bod op het Duitse telecombedrijf met 5 miljard euro te verhogen. Hoewel zeer ver gaat in zijn onderhandelingen is hij met handen en voeten gebonden aan de wensen van zijn eigen aandeelhouders. Deze gaan niet akkoord met een verbeterd aanbod aan Mannesmann investeerders. De aandeelhouders Vodafone willen niet dat meer dan 49 procent van de aandelen van de combinatie Vodafone/Mannesmann in handen komt van Mannesmann investeerders. Deze eis geeft Gent weinig speelruimte in zijn onderhandelingen. Mannesmann houdt vast aan 58,6 procent per aandeel.
Een woordvoerder van het Duitse bedrijf liet weten dat zij 49 procent niet beschouwen als een substantiële verbetering ten opzichte van het voorgaande bod. Maar hij zei nog steeds open te staan voor betere voorstellen.
Bij het voorlaatste laatste aanbod ging Vodafone tot 151 miljard euro in aandelen. Dat zou de Duitse aandeelhouders 47,2 procent geven van het totaal aantal aandelen.
Chris Gent lijkt alles op alles te willen zetten om de overname tot stand te laten komen en is bereid zeer ver te gaan. Mannesmann heeft namelijk een grote en zeer interessante gebruikersgroep en is zich terdege bewust van die positie. Ceo Esser is zich daarvan bewust en houdt daarom zijn poot stijf. Daar komt bij dat ook de aandeelhouders van Vodafone hun eisen stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable