Xerox kampt met minder omzet en winst

Xerox heeft het vierde kwartaal van het vorig jaar 294 miljoen dollar winst gemaakt. Dat is 52 procent minder dan het vierde kwartaal van 1988. Hiermee valt de winst 40 procent lager uit dan Wall Street-analisten voorspelden. De omzet liep terug van 19,4 miljard dollar in 1998 naar 19,2 miljard in het afgelopen jaar.

Rick Thoman, ceo van Xerox, geeft toe dat het resultaat van het laatste kwartaal teleurstellend is. Hij voorspelt dat het komende kwartaal beter zal verlopen. Thoman verwacht veel van drie strategische gebieden: oplossingen voor uitgeven, het uitbesteden van het vervaardigen van documenten, en inkjet- en laser-printers.
Xerox wil in het eerste kwartaal reorganisaties doorvoeren voor honderden miljoenen dollars. Thoman wil hierover geen verdere details geven.
In 1998 ontsloeg Xerox ongeveer tienduizend werknemers. Dat kostte het bedrijf 1,1 miljard dollar. Volgens een woordvoerder van Xerox zullen de nieuwe ingrepen niet zo fors zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable