Winstdaling Compaq volgens verwachting

Compaq heeft het vierde kwartaal van 1999 afgesloten met een winst van 332 miljoen dollar. In hetzelfde kwartaal van 1998 bedroeg de winst 758 miljoen dollar. De omzet in het vierde kwartaal daalde met twee procent naar 10,5 miljard dollar.

Michael Capellas, de ceo die Eckhard Pfeiffer opvolgde, voorspelt dat de omzet dit jaar zal toenemen met 15 procent. Hij baseert dit optimisme op groeiende uitgaven op het gebied van Internet.
Analist Kevin McCarthy vindt dat de resultaten van Compaq overeenkomen met de verwachtingen. Hij stelt dat Compaq de grootste problemen heeft opgelost. Toen Capellas benoemd werd tot ceo zat de PC-fabrikant uit Houston flink in de problemen. In 1998 leed Compaq een verlies van 2,74 miljard dollar. Insiders schrijven dat slechte resultaat toe aan de kosten van de overname van Digital Equipment en aan de harde concurrentie van Dell en andere leveranciers die direct leveren.
Capellas greep hard in. Hij verbeterde de logistiek, waardoor de voorraadkosten omlaag gingen, en ging over op directe verkoop. Ook kondigde hij aan zevenduizend mensen te ontslaan. Werknemers van de divisie van Compaq die PC's verkoopt, verwachten dat ze dit jaar weer winst gaan maken. Zij baseren dit optimisme onder andere op het feit dat van de aangekondigde zevenduizend ontslagen er pas 1900 zijn uitgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable