Microsoft weet 1999 in stijl af te sluiten

Microsoft heeft in het tweede kwartaal, dat op 31 december 1999 afliep, van het gebroken boekjaar 2000 een winst geboekt van 2,44 miljard dollar. Dat is een groei van 23 procent in vergelijking met een jaar geleden (winst: 1,98 miljard).

De omzet steeg met 18 procent van 5,2 miljard tot 6,11 miljard dollar. De winst van het softwarebedrijf werd gedrukt door een eenmalige last van 0,03 dollar per aandeel (in totaal een slordige 155 miljoen dollar) voor de afwikkeling van een schikking met Caldera.
Ondanks de goede resultaten toonden analisten zich enigszins teleurgesteld. Ze hadden een hogere omzet en winst verwacht. Microsoft zegt dat de prestaties in lijn der verwachtingen waren. Wel vielen de opbrengsten van de PC-markt tegen, doordat bedrijven eind 1999 minder PC's kochten met het oog op het vermeende millennium-probleem. Deze terugval werd echter gecompenseerd door de goede verkoop van de kantoorsoftware Office 2000 en de databasesoftware SQL Server 7.0. Financieel directeur John Connors toonde zich voorzichtig optimistisch over de rest van het boekjaar. Hij verwacht veel van het nieuwe besturingssysteem Windows 2000, dat volgende week wordt gelanceerd. Maar hij vraagt zich af of de PC-markt en de bedrijfsbrede investeringen in software in de eerste helft van dit jaar wel hard zullen groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable