Joint venture KPNQwest lijdt forse verliezen

KPNQwest heeft een verlies van 132 miljoen geleden in de periode van april tot december 1999. Bruto was het verlies 'slechts' 102 miljoen gulden, terwijl de omzet op 390 miljoen gulden uitkwam.

De joint venture van de Nederlandse telecommaatschappij KPN en de Amerikaanse glasvezelfirma Qwest bestaat pas sinds april vorig jaar en heeft dus nu zijn eerste, onvolledige jaar afgesloten.
Het samenwerkingsverband ging in november de beurs op. De koers is sinds die maand ruim verdriedubbeld. Analisten verwachten nu een lichte dip naar aanleiding van de financiële resultaten. KPNQwest heeft wat omzet betreft de verwachtingen van financiële experts overtroffen, maar het geleden verlies is fors.
Het bedrijf meldt zelf dat de omzet 120 procent is gestegen. Die groei baseert het op de gerelateerde, maar gescheiden activiteiten die de twee partners in de laatste negen maanden van 1998 ieder voor zich uitvoerden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-01T00:00:00.000Z Redactie Computable