Web-bedrijf Via Net.Works wil AEX-notering

Het Amerikaanse Internet-bedrijf Via Net.Works verwacht op 11 februari een officiële beursnotering aan de Amsterdam Exchanges te krijgen en de gang naar de Nasdaq te maken.

Met de emissie van nieuwe aandelen wil het bedrijf circa 250 miljoen dollar ophalen. Het geld is bedoeld voor de financiering van nieuwe overnames. Via Net.Works heeft in anderhalf jaar tijd negentien Internet-aanbieders in twaalf landen overgenomen, maar de honger is nog niet gestild. Over de eerste negen maanden van 1999 boekte het bedrijf een omzet van 23,4 miljoen dollar en een verlies van 16,2 miljoen.
Via Net.Works biedt Internet-diensten voor de zakelijke markt. De klantenkring bestaat voornamelijk uit het midden- en kleinbedrijf. De onderneming heeft inmiddels 115 duizend klanten, waarvan 88 duizend in Europa en ruim 25 duizend in Latijns-Amerika. Het bedrijf is ook in Nederland actief, nadat het vorig jaar de Internet-aanbieder Bart overnam. Via Net.Works lijkt de prestigestrijd welk Internet-bedrijf als eerste een notering op de Amsterdamse beurs krijgt in zijn voordeel te beslissen. Eerder kondigde World Online (gepland: maart) en Tie (gepland: februari) aan de eerste beursgenoteerde Internet-bedrijf te zullen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable