Dell waarschuwt voor tegenvallende winst

Dell Computer verraste Wall Street gisteravond met de mededeling dat de financiële cijfers over het laatste kwartaal van boekjaar 1999 (eindigend op 31 januari aanstaande) onder de verwachtingen liggen.

De omzet wordt ingeschat op 6,7 miljard dollar. Daarvan zou 430 miljoen dollar aan nettowinst over blijven. De server- en PC-fabrikant schrijft de mindere resultaten toe aan het componenten tekort en stagnerende verkopen op de zakelijke markt.
Het tekort aan componenten heeft minstens 300 miljoen dollar aan inkomsten gekost. Dell kon hierdoor niet in grote volumes uitleveren en moest zelfs overgaan tot inbouwen van duurdere componenten, waardoor de marge op systemen met bijna 20 procent afnam. Dat de verkoop in de zakelijke markt tegenviel heeft de onderneming aan zichzelf te wijten, aldus Tom Meredith, de financiële topman. 'We waren ervan overtuigd dat na de eeuwwisseling de verkoop enorm zou stijgen, omdat men in de laatste maanden van 1999 een afwachtende houding innam. De 'booming business' bleef echter uit.'
Over het hele jaar rekent de onderneming op een omzet van 25 miljard dollar, 38 procent boven het niveau van 1998. De nettowinst neemt met 68 procent toe tot 1,8 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.