Storagetek in rode cijfers: ontslagen volgen

Opslagmediumfabrikant Storagetek worstelt al enige tijd om het hoofd boven water te houden. Het is dan ook geen verrassing dat het laatste kwartaal 1999 een verlies heeft opgeleverd. Het aandeel aan de New York Stock Exchange heeft sinds 1996 niet zo laag gestaan.

De onderneming wijt de verliezen aan een combinatie van factoren: lagere winstmarges en het uitblijven van orders als gevolg van de terughoudendheid op de markt door het Jaar-2000-probleem. Wat ook meespeelt, is dat een kleine twee jaar geleden de relatie met IBM is verbroken en Big Blue van partner verwerd tot concurrent. Het is Storagetek niet gelukt met nieuwe producten te komen, daardoor ruimte gevend aan IBM om marktaandeel te veroveren.
Directeur David Weiss heeft zijn vertrek aangekondigd. Hij blijft nog werken tot een opvolger is gevonden. Weiss kwam bij het bedrijf in 1991 en werd directeur in 1996.
Inmiddels zijn herstructureringsmaatregelen afgekondigd die moeten leiden tot een structurele, jaarlijkse kostenbesparing van 150 miljoen dollar. In oktober zijn al zeshonderd ontslagen aangekondigd. Hierbovenop komen nog eens vijf- tot zeshonderd afvloeiingen, meldde Weiss. De bedoeling is het totaal aantal werknemers van 8700 wereldwijd met twintig procent te verminderen. Voor de aanpassing van de bedrijfsstructuur heeft Storagetek de hulp ingeroepen van McKinsey & Co. Dit heeft ertoe geleid dat de zes bedrijfsonderdelen zijn teruggebracht tot twee. Ook is er geen behoefte meer aan een CFO, dus stapt Victor Perez eind maart op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable