EDS scoort beter dan analisten verwachtten

Electronic Data Systems (EDS) zag in het vierde kwartaal zijn omzet stijgen met 11 procent ten opzichte van het vierde kwartaal vorig jaar. Daarmee is die stijging groter dan op Wall Street werd voorspeld.

In het vierde kwartaal bedroeg de omzet 4,9 miljard dollar. Een jaar eerder was de omzet 4,4 miljard. De onderneming sloot in het vierde kwartaal vier keer zoveel contracten af als in dezelfde periode het jaar ervoor. Daaronder is een uitbestedingsovereenkomst met MCI Worldcom, ter waarde van 6,4 miljard dollar.
Wat betreft de winstcijfers geldt een ander verhaal. De netto-winst in het vierde kwartaal bedroeg 42,7 miljoen dollar. Dat is 30 procent minder dan in het vierde kwartaal van 1998, toen de winst 142,2 miljoen dollar bedroeg. Die opmerkelijke daling laat zich echter verklaren door het doorberekenen van herstructureringskosten. Zónder die kosten bedroeg de netto-winst afgelopen kwartaal 295 miljoen dollar en in het vierde kwartaal het jaar ervoor 264 miljoen dollar. Dat is een stijging van 15 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-07T00:00:00.000Z Redactie Computable