Amerikaans geld voor AND van levensbelang

De investering van 3,5 miljoen dollar die een Amerikaanse groep investeerders wil doen in het Nederlandse softwarebedrijf AND International Publishers, blijkt hard nodig om de financiële positie van het bedrijf te verstevigen.

Over 1999 verwacht de onderneming een netto verlies van zeven miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg het verlies nog 1,3 miljoen euro.
Weliswaar wordt een deel van dat forse verlies veroorzaakt door de kosten van een reorganisatie, maar die lijkt ook niet de hard gewenste ommekeer te veroorzaken. In het derde kwartaal waren de resultaten lager dan verwacht, ondanks verschillende kostenreducerende maatregelen die waren doorgevoerd. Het enige positieve cijfer lijkt de omzet: die steeg van 28 miljoen euro in 1998 naar 35 miljoen in 1999.
De Raad van Bestuur heeft daarom een herstructureringsplan vastgesteld, dat bestaat uit vier hoofdpunten. Ten eerste zal de poot AND Data Solutions zich gaan richten op de ontwikkeling van Internet-diensten. Verder moeten de bedrijfsonderdelen Biblion, AND Strategic Development Centre en AND Classification Data voortaan de krachten bundelen om de positie van met name Biblion te versterken. Ten derde wil de Raad van Bestuur de niet-kernactiviteiten afstoten, waaronder het winstgevende AND Identification en AND Cartographic Publishing. En last but not least moet er volgens de bestuurders op korte termijn een nieuwe ceo (chief executive officer) worden benoemd.
De inkomsten die AND hoopt te genereren uit het afstoten van onder andere AND Identification, zullen worden aangewend om een groot deel van de lopende leningen af te lossen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-08T00:00:00.000Z Redactie Computable