Cisco leidt niet onder 2000-effecten

Cisco Systems, de Amerikaanse marktleider op het gebied van netwerkcomponenten, heeft in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar een omzetstijging genoteerd van 53 procent. Het bedrijf stelt dan ook dat de zorgen rond het millennium-probleem weinig of geen effect hebben gehad op de verkoop van producten en diensten.

In het tweede kwartaal, afgesloten op 29 januari, boekte Cisco een omzet van 4,35 miljard dollar. Een jaar eerder bedroeg de omzet nog 2,85 miljard dollar. De netto-inkomsten stegen nóg forser: van 282 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 1999 tot maar liefst 825 miljoen nu. Dat is een verdrievoudiging.
Het is daarom niet vreemd dat de aandelen Cisco op Wall Street zeer in trek waren. De koers steeg van 124,8 dollar naar 133 dollar. Cisco kondigde aan de aandelen te willen splitsen (twee nieuwe aandelen voor één oud). Dat is al de negende keer sinds de onderneming in februari 1990 aan de Newyorkse beurs werd genoteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-09T00:00:00.000Z Redactie Computable