Openingskoers Via Networks genormaliseerd

De spectaculaire openingskoers van het Amerikaanse Internet-fonds Via Networks aan de Amsterdamse AEX is vandaag weer enigszins tot normale proporties teruggebracht.

Bij de introductie afgelopen vrijdag bedroeg de eerste koers 89 euro; bijna 318 procent hoger dan de uitgiftekoers van 21,31 euro (21 dollar). Het bedrijf kreeg dezelfde dag ook een notering op de Amerikaanse Nasdaq, maar daar bedroeg de eerste koers 'slechts' 44 dollar. Vandaag daalde de koers in Amsterdam tot 58,95 euro, meer dan 25 procent lager dan de vrijdagse slotkoers van 80 euro.
Nederlandse beurshandelaren waren vrijdag verontwaardigd, omdat de introductie in New York later plaatsvond dan in Amsterdam. Als men op Beursplein 5 op de hoogte was geweest van de ontwikkelingen aan de andere kant van de oceaan, was de koers nooit zo spectaculair geweest, zo luidde de kritiek. De begeleidende banken hadden voor een gelijktijdige introductie moeten zorgen. De forse koersval van vandaag is daarvan een bewijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-14T00:00:00.000Z Redactie Computable