Storagetek rood door reorganisatie en rechter

Het Amerikaanse Storagetek, één van de leidende bedrijven op de markt van data-opslag, wijt een groot deel van het verlies van 74,6 miljoen dollar over 1999 aan de kosten van rechtszaken en herstructurering.

Die kosten liepen in het afgelopen jaar op tot bijna 147 miljoen dollar. In 1998 boekte het bedrijf nog een nettowinst van 198,2 miljoen dollar. De omzet in 1999 bedroeg 2,37 miljard dollar, een stijging van 5 procent ten opzichte van 1998.
Het bedrijf heeft besloten zich terug te trekken op zijn drie kernactiviteiten:tape-automation, virtuele opslag enstorage area netwerken (san's). Dit betekent dat een aantal activiteiten wordt afgestoten, zoalslower margin consulting and integration en hetIBM-channel.
Hoewel de onderneming voor het eerste kwartaal van het lopende boekjaar nog een verlies verwacht, is ze optimistisch over de herstructurering en de jaarcijfers die deze operatie moet opleveren. Storagetek verwacht het jaar 2000 uiteindelijk met winst te kunnen afsluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.