Bertelsmann stoot aandelen America Online af

Bertelsmann, Europa's grootste uitgever en Internet-ondernemer, heeft een uitstekend eerste halfjaar acht de rug. De winst steeg 75 procent naar ruim één miljard mark, vooral als gevolg van de verkoop van een deel van de aandelen in America Online die het concern bezit.

De totale omzet steeg met 1,6 miljard mark naar 14,5 miljard mark, een stijging van 12,2 procent. De omzet in de Verenigde Staten steeg met ruim 20 procent tot 5,2 miljard mark, en in Duitsland met ruim 11 procent tot 4,2 miljard. Voor de overige landen bedroeg de omzet 5,1 miljard mark. De grootste bedrijven van Bertelsmann zijn de Europaclub, barnesandnoble.com, BOL, de Europese licenties van AOL, Lycos en Compuserve.
De verkoop van de aandelen AOL is een teken dat Bertelsmann meer afstand neemt van het Amerikaanse Internet-bedrijf vanwege diens fusie met Time-Warner, een concurrent van het Duitse mediaconcern. Bertelsmann heeft zijn aandeel van 5 procent in AOL teruggebracht naar 0,7 procent. Waarschijnlijk wil het de relatie met AOL in de joint venture AOL Europe, die voor 50 procent in handen van het Duitse bedrijf is, afbouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-01T00:00:00.000Z Redactie Computable