Unit 4 neemt Internet-bedrijven over

Unit 4 breidt zijn aanbod op Internet-gebied uit. Het acquireert Comsol en Software Account Team (Swat). Daarnaast neemt het een minderheidsbelang in Arge Consultancy.

Comsol claimt dat het in de Benelux 'veilige Internet-gerelateerde systemen' biedt, met eigen adviseurs en ondersteuning. Het werkt met systemen van ondermeer Sun Netscape, RSA/Security Dynamics, Nokia en Check Point. Voor de laatste verzorgt het tevens een opleidingscentrum. Het heeft vestigingen in Lisse en Brussel. Belangrijke klanten zijn de Europese Commissie, Belgacom, Siemens, IBM, Sun, Philips, KPN Telecom, Syntegra, Getronics en Chello. Unit 4 verwacht met de overname van Comsol vooral de adviespraktijk te versterken.
Swat is vooral wederverkoper, met name voor Network Associates. Het telt ongeveer drieduizend klanten in het midden- en kleinbedrijf. Unit 4 verwacht vooral veel van dit nieuwe klantenbestand. Daarnaast telt de ervaring van de medewerkers op het gebied van veilige e-zakendoen- en beveiligingsoplossingen in het algemeen.
Comsol en Swat realiseerden vorig jaar met in totaal 31 mensen ruim veertien miljoen euro omzet. Unit 4 verwacht dat ze samen in 2000 zo'n 0,12 euro bijdragen aan de winst per aandeel. De overnames worden deels in contanten en deels in aandelen betaald. Unit 4 geeft tweehonderdduizend nieuwe aandelen uit, die onderhands worden geplaatst bij de verkopende aandeelhouders en managers.
Arge is een jong bedrijf 'van zes ambitieuze Internet-entrepreneurs'. Het levert 'Internet-oplossingen', waaronder advies, web-hosting en web-ontwerp. Binnenkort volgt satelliet-hosting, een tweeweg satellietverbinding, gerealiseerd in samenwerking met KPN. Arge voerde projecten uit bij onder meer Van Ommeren, Sky Radio, Unilever en Smit-Tak. Unit 4 biedt met Arge zijn klanten op het gebied van elektronische handel een uitgebreidehosting-faciliteit.
Unit 4 wil met zijn nieuwe aanwinsten de mogelijkheden van 'one-stop-shopping' benadrukken, met website-bouw, (satelliet)hosting, en de eigen front- en backoffice applicaties.
Unit 4 boekte over 1999 een recordwinst en -omzet. De nettowinst kwam uit op 8,7 miljoen euro, en de omzet op 71 miljoen euro. In 1998 bedroegen winst en omzet respectievelijk 5,1 en 41 miljoen euro.
Van de omzetgroei van 73 procent was 36 procent autonoom. Sterke groeiers waren vooral de activiteiten op het gebied van Internet en veiligheid. Deze namen met 141 procent toe. Van de omzet werd 84 procent gerealiseerd in Nederland, en de rest in de andere Benelux-landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.