Omzet Getronics meer dan verdubbeld

Voor Getronics is 1999 het jaar waarin internationale doorbraak realiteit is geworden. Dit is voornamelijk te danken aan de overname en succesvolle integratie van Wang Global.

De netto omzet nam over het afgelopen jaar met 134 procent toe tot 8,07 miljard gulden (3,67 miljard euro). Door de lage winstgevendheid van Wang Global bleef de nettowinst steken op 260 miljoen gulden (118 miljoen euro), een magere 8 procent meer dan een jaar geleden.
In een toelichting op de financiële resultaten verklaarde Cees van Luijk, voorzitter en president-directeur van Getronics, dat de basis is gelegd voor sterke groei in de nabije toekomst. Binnen drie jaar wil de onderneming tot de top drie van IT-dienstverleners behoren met een operationele marge van 9 procent. Daartoe moet men wel iedere drie jaar een verdubbeling van de omvang van de kernactiviteiten realiseren.
Dit doel moet voor een belangrijk deel worden gerealiseerd met overnames. Van Luijk vindt dat zijn bedrijf een goede uitgangspositie heeft om dat te bereiken, want er is genoeg geld in kas. Verder zijn de marktomstandigheden voor 2000 positief. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met een mager eerste kwartaal als gevolg van de millennium-wisseling, terwijl het seizoenseffect in de activiteiten van het voormalige Wang Global het eerste half jaar ook een negatieve invloed op de winstgroei heeft.
De activiteiten van Getronics zijn grofweg te splitsen in services en producten (hardware, die van derden wordt ingekocht). Services is nu veruit de belangrijkste tak, met een netto-omzet van 4,58 miljard gulden; 57 procent van de totale netto-omzet. Een jaar geleden was dit nog 44 procent.
Gelijk met de presentatie van de jaarcijfers maakte het management bekend de aandelen te willen splitsen in drie op één. Begin april mogen de aandeelhouders zich over dit voorstel uitspreken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-07T00:00:00.000Z Redactie Computable