Nasdaq na terugval weer even in de lift

Na de forse terugval van woensdag boekte de Nasdaq weer eens winst. De Nasdaq Composite-index steeg met een kleine 150 punten en belandde daarmee net onder de 3500 punten.

De schermenbeurs had de wind in de rug door meevallende economische cijfers en positieve kwartaalcijfers, maar analisten betwijfelen of het herstel lang zal duren. Het besluit van de Federal Reserve over een eventuele renteverhoging volgende week dinsdag, zal beslissend zijn.
Onder de uitschieters op de Nasdaq waren onder andere Intel en Dell. Het laatste aandeel won 7 procent door de bekendmaking van een sterke winststijging van 21 procent over het eerste kwartaal. Intel zag het aandeel stijgen door de bekendmaking van de start van een eigen mediapoot. De chipmaker wil samenwerken met radio- en televisiezenders voor het verzorgen van uitzendingen via het Internet. Het aandeel steeg met 9,5 dollar naar 115 dollar.
Goed nieuws was er ook voor Safeguard Scientifics, dat zich richt op de infrastructuur van het Internet. Nadat bekend werd dat het bedrijf over het eerste kwartaal een winst had geboekt van 29,6 miljoen dollar, steeg het aandeel met ruim 2 dollar naar 40 dollar. De strategische partners, computerproducten Compaq en IBM, hebben Safeguard onlangs een krediet van 100 miljoen dollar verstrekt. Daarmee is de oorlogskas van het bedrijf met een totaalbedrag van 800 miljoen dollar voor overnames rijkelijk gevuld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable