Oracle web-fonds investeert ook buiten VS

Oracle breidt zijn investeringsactiviteiten uit naar Europa, Azië en Australië. Daarmee denkt het bedrijf in te spelen op het groeiende aantal Internet-starters in deze werelddelen.

Oracle richtte een jaar geleden een investeringsfonds op, dat zich tot dusver vooral richt op de Verenigde Staten. Het fonds werkt samen met investeringsmaatschappijen en andere verschaffers van risicokapitaal. Behalve de financiering, stelt het Oracle Venture Fund aan startende bedrijven ook kennis, technologie en andere diensten beschikbaar.
Gepaard gaand aan de geografische verbreding vervijfvoudigt Oracle het kapitaal van het fonds tot vijfhonderd miljoen dollar. Dat is nauwelijks een gewaagde onderneming, aangezien het fonds sinds de oprichting in januari vorig jaar een opbrengst op zijn investeringen haalde van 504 procent.
Het Oracle Venture Fund heeft momenteel belangen in Affinia, Arcot Systems, Bowstreet, Bidcom, Carsdirect.com, C-Bridge Internet Solutions, Chipshot.com, EXP.com, Fibermarket.com, Linuxcare, Miadora, Portera Systems, Red Hat en Webex.
Oracle begint verder een nieuw investeringsprogramma onder de naam Oracle Angels. Dit programma zal Oracle-technologie beschikbaar stellen aan bedrijven die zelfs het stadium van het aantrekken van risicokapitaal nog niet bereikt hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable