Beursgang Palm ondanks daling succesvol

De beursnotering van dochter Palm is voor 3Com een groot succes geworden. De aandelen Palm, voor 38 dollar per stuk op de markt gebracht, stegen op de eerste handelsdag tot maar liefst 165 dollar, om uiteindelijk te sluiten op ruim 95 dollar.

Dat betekende een koersstijging van 150 procent op de eerste handelsdag. Palm Computing is daarmee de tot dusver grootste beursgang van 2000 in New York.
Kleine aandeelhouders waren nauwelijks in staat aandelen Palm te krijgen voor 38 dollar. Velen van hen liepen direct financiële klappen op toen zij hun aandelen tegen een veel hogere koers wel binnen hadden, en de waarde van de aandelen fors terugliep. "Misschien dat dit wel een rem zet op de waanzinnige gang van zaken bij beursgangen op het moment", aldus een handelaar.
De aandelen 3Com varen wel bij de prijsvorming van het Palm-aandeel. Kostte een aandeel 3Com afgelopen september nog dertig dollar, afgelopen week piekte de koers op bijna 120 dollar. Aan het eind van de week sloot het aandeel echter op bijna 82 dollar.
Door deze koersontwikkeling is Palm meer waard dan moederbedrijf 3Com. Tegen de slotkoers van eind vorige week is Palm 53 miljard dollar waard, terwijl de waarde 3Com toen bijna dertig miljard bedroeg. De prijs van 38 dollar waardeerde Palm op 21,4 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.