i2 Technologies wil Aspect overnemen

Het lijkt erop dat op het gebied van IT-overnames en -fusies aan de lopende band records worden gebroken. Op dit moment krijgt de overname van Aspect Development door i2 Technologies het etiket van ' de grootste overname uit de geschiedenis van de software-industrie'. Met de overname is een bedrag gemoeid van 9,3 miljard dollar aan aandelen.

Volgens i2 wordt het nieuwe, gecombineerde bedrijf de grootste leverancier van software en inhoud voor de b2b-markt (business-to-business). De onderneming heeft straks vierduizend mensen in dienst en beschikt over een budget voor onderzoek en ontwikkeling van bijna een miljoen dollar per werkdag.
i2 Ontwikkelt software voor het beheer van de aanvoerketen. Vorige week zette het de eerste stappen in de b2b-markt, toen het een samenwerkingsverband sloot met IBM en Ariba, gericht op de levering van geïntegreerde b2b e-handelsdiensten die de gehele keten omvatten.
De overname van Aspect Development past precies in het nieuwe plaatje. Dat bedrijf produceert uiteenlopende b2b-producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-14T00:00:00.000Z Redactie Computable