Beursgang van Lycos Europa op 22 maart

De beursgang van Lycos Europe, een joint venture van Lycos en Bertelsmann, is bepaald op 22 maart in Frankfurt aan de Neuer Markt. De zoekmachine zal 28 miljoen aandelen uitgeven, met een reserve van 4,2 miljoen stukken voor het geval van grote aanvraag. De koers zal liggen tussen negentien en 24 euro.

Lycos wil 13,9 procent van zijn eigen bezit op de markt brengen. Dit betekent dat het bedrijf in totaal tussen 4,4- en 5,5 miljard euro waard is. Maximaal kan de beursgang Lycos en diens directeur, Christoph Mohn, 773 miljoen euro bezorgen.
Lycos is een in Nederland geregistreerd naamloze vennootschap. Lycos verwacht pas in 2003 winst te maken, maar boekte het afgelopen halfjaar dertig miljoen gulden omzet. Lycos omvat ook de homepage-afdeling Tripod, met één miljoen Europese pagina's. Mohn, lid van de uitgeversfamilie Bertelsmann, bezit 16 procent van de aandelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-15T00:00:00.000Z Redactie Computable