Oracle noteert een sterk derde kwartaal

Oracle heeft een uitstekend derde kwartaal achter de rug, met een verdubbelde nettowinst van 763,2 miljoen dollar. De omzet steeg met 18 procent tot 2,45 miljard dollar, tegen 2,08 miljard een jaar eerder.

De winststijging is voor een groot deel het resultaat van de buitengewone baten uit de verkoop van een aandeel van 11 procent in despin-off Liberate Technologies, maker van software voor 'opzetkastjes' (set-top boxes). Dit bracht 430 miljoen dollar op.
De operationele winst bedroeg 497,6 miljoen dollar, 80 procent meer dan het jaar ervoor, toen er 277,1 miljoen werd verdiend. De winst is een flink stuk groter dan beursanalisten hadden verwacht.
Vooral de met sprongen gestegen verkoop van softwarelicenties verraste de analisten. De bijdrage hiervan aan de omzet kwam uit op 1,07 miljard dollar. De omzet aan diensten groeide 10 procent, tot 1,38 miljard dollar.
Ellison was ook vol lof over de bereikte kostenbesparing van ruim één miljard dollar. Dit was mede een gevolg van het gebruik van de eigen software voor e-zakendoen. Daarmee stijgt de winstmarge van 19,6 naar 31,4 procent. Ook in de toekomst rekent Ellison op een verdere verbetering van de marge. De aandelen van Oracle, die zijn cijfers nabeurs bekendmaakte, daalden aanvankelijk, maar na bekendmaking van de cijfers steeg de koers van 77 naar 83,75 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable