Info Gear en Jet Cell in handen Cisco

Cisco Systems wil twee ondernemingen overnemen. Het bedrijf uit het Californische San Jose heeft overeenstemming bereikt met Info Gear Technology en Jet Cell, beiden staatgenoten van Cisco, over overname van alle aandelen.

Info Gear maakt programmatuur voor het beheer van informatie-applicaties. Cisco, dat al een belang van 8 procent in het bedrijf had, betaalt 301 miljoen dollar in aandelen voor de resterende 92 procent. De overname past volgens Cisco in de strategie van het bedrijf om 'complete oplossingen' te bieden aan klanten die geavanceerde data-, spraak- en video-diensten willen gebruiken.
Jet Cell ontwikkelt systemen voor draadloze telefonie in bedrijfsnetwerken. De producten van het bedrijf zijn alle nog in het teststadium. Cisco wil met het bedrijf draadloze spraakdiensten over Internet gaan aanbieden. Het legt voor Jet Cell tweehonderd miljoen dollar, ook in aandelen, op tafel. Van de aandelen had het al 10 procent. De overnames moeten voor eind juli definitief worden beklonken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable