Blue Fox boert goed en gaat op overnamepad

De winst van de in Dordrecht gevestigde IT-dienstverlener Blue Fox Enterprises is vorig jaar met 90 procent gestegen tot 1,7 miljoen euro (3,3 miljoen gulden). De netto-omzet nam met 94 procent toe tot 40,6 miljoen euro (negentig miljoen gulden).

Het bedrijf maakt tevens bekend het telecommunicatiebedrijf Carrier-to-Carrier Telecom (C2C) over te nemen. Daardoor krijgt Blue Fox toegang tot telecommunicatie- en Internet-diensten via satellieten. Hoeveel Blue Fox neertelt voor C2C, is niet openbaar gemaakt. De overname zal worden betaald in contanten en met een in aandelen omwisselbare, achtergestelde lening.
In 1999 was 77 procent van Blue Fox' netto-omzet (1998: 90 procent) afkomstig uit distributie-activiteiten en 23 procent uit diensten (1998: 10 procent). De nettowinst was in 1999 voor 61 procent afkomstig uit distributie (1998: 62 procent) en voor 39 procent uit diensten (1998: 38 procent). Het aantal medewerkers groeide in 1999 met ongeveer 68 procent van gemiddeld 65 naar gemiddeld 109. De toename van het gemiddeld aantal medewerkers werd vooral veroorzaakt door de acquisities in 1999. De omzet per medewerker steeg in 1999 met ruim 15 procent naar 820 duizend gulden (1998: 709 duizend gulden). Voor dit jaar verwacht het bedrijf een verdere groei van de nettowinst en de winst per aandeel.
Met de overname van C2C krijgt Blue Fox toegang tot het verzorgen van telecommunicatie- en Internet-diensten via satellieten. C2C heeft zich tot nu toe vanuit Nederland vooral gericht op de opkomende markten in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Oost-Europa. Via een satelliet-teleport in Biddinghuizen wordt telefoon- en Internet-verkeer uit genoemde gebieden tegen vergoeding opgevangen en doorgegeven aan het internationale netwerk en vice versa. C2C is van plan om binnenkort ook binnen West-Europa te gaan opereren met Internet-satellietverbindingen voor bedrijven. Die moeten dan een eigen, kleine bi-directionele schotel aanschaffen, waarna vervolgens het volledige (hogesnelheids) Internet- verkeer kan worden afgehandeld via Biddinghuizen.
De overname past in de strategie van Blue Fox om haar Internet-activiteiten sterk uit te breiden. Naar verwachting zal de overname effectief worden per 1 juli 2000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-20T00:00:00.000Z Redactie Computable