Beursintroductie World Online valt tegen

De beursgang van World Online leidde afgelopen vrijdag niet tot de enorme chaos die vooraf werd gevreesd - en al helemaal niet tot een koersexplosie. Heeft de Hollandse nuchterheid het gewonnen van de Amerikaanse gekte?

Zoals verwacht bedroeg de uitgiftekoers van de aandelen World Online 43 euro. De emissie was echter 21 maal overtekend, veel minder dan waar handelaren op hadden gerekend. Ter vergelijking: de beursgang van het Franse Libertysurf was zo'n zestig keer overschreven.
De eerste indicaties wezen vrijdag op een eerste notering van 52 tot 55 euro. De eerste koers van verhandeling was echter 50,20 euro, waarna een daling werd ingezet naar 43,10 euro rond half vijf 's middags. Uiteindelijk sloot het aandeel op 43,20 euro. Daarmee is in één dag een rendement behaald van 0,47 procent ten opzichte van de introductiekoers.
World Online gooide op zijn eerste beursdag wel hoge ogen met het volume van de handel. Er gingen bijna 54 miljoen aandelen om. Er zijn ruim 67 miljoen World-Online-aandelen naar de beurs gebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-20T00:00:00.000Z Redactie Computable