Koers Lycos daalt onder emissieprijs

De koers van het aandeel Lycos Europe is op de eerste beursdag onder emissieprijs gedaald, terwijl World Online juist weer iets gestegen is, maar nog steeds negatief presteert onder zijn uitgifteprijs.

Lycos Europe daalde van 24 euro naar 22,50. Na de middag steeg de koers iets, naar 22,80 euro. De daling is des te verrassender omdat de uitgifte dertig maal overtekend was, wat meestal een garantie voor een torenhoge koers is.
Lycos Europa is een joint venture tussen zoekmachine en portaal Lycos in de VS en de Europese grootuitgever Bertelsmann. Het bedrijf heeft 672 miljoen euro binnengehaald door de beursgang.
De zogenaamdegreen shoe, de reserve-aandelen van Lycos Europe, kunnen nog voor een bedrag van honderd miljoen euro worden uitgegeven. Nog niet bekend is of dat ook zal gebeuren, maar het lijkt gezien de lage koers nu onwaarschijnlijk. De Britse beursganger Lastminute.com was gisteren 16 procent minder waard dan op zijn dag van uitgifte vorige week.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable