Lycos Europa dertig keer overtekend

Ondanks de teleurstellende resultaten van World Online is het geloof in het potentieel van Internetondernemingen allesbehalve aangetast. De beursgang van Lycos Europa vandaag is in elk geval 33 maal overtekend op de uitgifteprijs van 24 euro.

Lycos Europa, eigendom van de Amerikaanse naamgenoot en de Duitse Bertelsmann-groep, geeft vandaag 32,2 miljoen nieuwe aandelen uit. Daarmee is 14 procent van de aandelen vanaf vandaag verhandelbaar op de beurs. Moederbedrijf Lycos, dat momenteel nog 50 procent van de aandelen in Lycos Europa heeft, ziet met de uitgifte zijn aandeel teruglopen tot 43 procent. Mediagigant Bertelsmann houdt een belang van 27 procent in het bedrijf, terwijl topman Christoph Mohn van Lycos Europa eveneens zijn aandeel houdt van 16 procent.
Lycos Europa omvat onder meer een uitgebreide zoekmachine en genereert verder inkomsten uit Comundo, gratis Internettoegang waarbij het bedrijf een deel van de opbrengst van de telefoontikken krijgt. Deutsche Bank en Goldman Sachs begeleiden de beursgang vandaag.
Angst voor een computerchaos zoals bij de eerdere beursgang van Infineon bestaat niet bij de betrokken banken, vooral gezien het relatief kleine aantal aandelen dat worden uitgegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-22T00:00:00.000Z Redactie Computable