Cisco even meer waard dan Microsoft

Cisco Systems, 's werelds grootste leverancier van Internet-software, is gisteren heel even meer waard geweest dan Microsoft. De twee bedrijven zijn sinds enige tijd gewikkeld in een nek-aan-nek race om de eerste plaats.

Maar, terwijl het aandeel Microsoft sinds augustus nauwelijks van zijn plaats is gekomen, is Cisco gestaag in waarde gestegen.
Gisteren was Cisco op het hoogste punt 575,93 miljard dollar waard, terwijl Microsoft bij de hoogste koers gisteren 575.29 miljard dollar waard was, een verschil van 640 miljoen dollar of 0.11 procent.
Samen met chipfabrikant Intel is Microsoft de grote motor achter de opkomst van de personal computer. Daarvan staan er nu naar schatting 120 miljoen over de hele wereld en de markt voor pc's is not altijd groot. Maar met de explosieve groei van het Internet hebben ondernemingen als Cisco en Yahoo! hun aandelen enorm in waarde zien stijgen, omdat bedrijven, consumenten en regeringen het Internet ontdekken. Deze week staat Internet als prominent punt op de agenda van de EU-top in Lissabon. EU-voorzitter Prodi vindt dat alle Europeanen zo snel mogelijk en zo massaal mogelijk van het Internet gebruik moeten gaan maken en de regeringsleiders zijn dat met hem eens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable