Seagate trekt zich terug van de beurs

Seagate, fabrikant van harde schijven voor computers, wordt in een ingewikkelde constructie van de beurs gehaald. Softwaremaker Veritas betaalt in eerste instantie 41 miljard gulden voor de nummer een van de wereld, al moet de overname nog wel door de aandeelhouders van beide concerns worden goedgekeurd.

In de koop is ook het belang van 33 procent van Seagate in Veritas begrepen. Verder verkoopt het softwarebedrijf de activiteiten van Seagate op het gebied van onder andere digitale tapes en diskdrives voor 4,6 miljard gulden door aan een particuliere investeringsgroep onder leiding van Silver Lake Partners. Het management van Seagate maakt hier ook deel van uit.
Seagate verwierf het belang in Veritas in mei 1999 in ruil voor enkele bedrijfsonderdelen. Sindsdien is het aandeel Veritas geëxplodeerd, waardoor de aandelen in het bezit van Seagate negen keer zoveel waard zijn als de kernactiviteiten van Seagate zelf.
Stephen Luzco, topman van Seagate, denkt dat het bedrijf in de nieuwe opzet meer ruimte krijgt om nieuwe technologieën te ontwikkelen: "Hierdoor kunnen wij ons volledig op de diskdrivebranche richten, zonder dat ons lot bepaald wordt door de koers van het aandeel Veritas." Veritas wordt door het terugkopen van de aandelen minder kwetsbaar voor een vijandige overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-31T00:00:00.000Z Redactie Computable