Na dalingen sluit Nasdaq de week hoger af

De neergang van de technologie-georiënteerde Nasdaq Composite index werd afgelopen vrijdag gestopt. Na vier dagen van dalingen steeg deze graadmeter met 115 punten tot 4572,59. In de afgelopen week heeft de Nasdaq 7,9 procent verloren, de grootste daling sinds 28 januari.

De stijging van de Nasdaq op vrijdag volgde op een hele week uitverkoop van Internet- en andere technologie-aandelen. Beleggers reageerden op de dip door weer in te stappen op lagere niveaus. Zij investeerden voornamelijk in computer-gerelateerde aandelen met bewezen winstcijfers, zoals Microsoft en Intel.
Ondanks de stijging van de Nasdaq is wederom een aantal Internet-bedrijven getroffen door forse koersdalingen. Eén van de dalers was drkoop.com, een bedrijf dat via het web informatie aanbiedt over gezondheidsproblemen. Accountants betwijfelen of het bedrijf levensvatbaar is. Ariba, dat bedrijven helpt bij het in kaart brengen van hun omzet via het web, daalde nadat een analist van Prudential Securities een lagere 'rating' had meegegeven. Veel handelaren en analisten verwachten dat de nog te publiceren kwartaalcijfers van Yahoo de komende week de toon zal zetten op de Nasdaq voor Internet-gerelateerde bedrijven. Verwacht wordt dat Yahoo komt met een winst per aandeel van negen dollarcent per aandeel, negentien dollarcent lager dan vorig kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable