Newconomy past introductieprijs niet aan

Beursganger Newconomy zal zijn introductieprijs niet verlagen. Dit meldt de Volkskrant van zaterdag 1 april. De inschrijvingsperiode voor nieuwe gewone aandelen Newconomy zal 5 april beginnen en waarschijnlijk op 11 april sluiten.

De bandbreedte van de introductiekoers zal naar verwachting op woensdag 5 april 2000 voorbeurs worden bekendgemaakt. ABN Amro Rothschild is 'global coordinator' en 'bookrunner'. Mees Pierson en Rabo Securities zijn co-managers.
Newconomy ziet zichzelf als een economisch netwerk van Internet-bedrijven. Het verstrekt risicodragend kapitaal, en bevordert onderlinge contacten en kennisoverdracht. De middelen die vrijkomen door de beursgang, wil de onderneming aanwenden ter financiering van recente acquisities en toekomstige investeringen. Enkele netwerkpartners van Newconomy zijn: Bitmagic, Ilse Media Groep, Tie Holding en Veiling.com. Het afgelopen jaar heeft Newconomy een netto resultaat behaald van 1,4 miljoen euro. Dit resultaat is gebaseerd op operationele activiteiten en herwaardering van deelnemingen.
Eerder besloot de Duitse Internet-aanbieder T-Online de introductiekoers met 10 tot 20 procent te verlagen. In plaats van de oorspronkelijk verwachte 35 tot vijftig euro wordt nu gedacht aan een emissieprijs tussen de dertig en veertig euro.
Deze koers wordt onder meer vastgesteld naar aanleiding van de prestaties van branchegenoten. De Internet-bedrijven over de hele wereld noteren lagere koersen. Vooral de koersen van recent geïntroduceerde bedrijven als World Online en Lycos Europe vallen tegen.
Aan de andere kant is er hoop dat het emissieklimaat niet langdurig verziekt is. De beursintroductie van het jonge breedband Internet-bedrijf e.Biscome in Italië vorige week was een groot succes. Op de eerste handelsdag (donderdag 30 maart) schoten de aandelen van het bedrijf met 40 procent omhoog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable