AEX stond afgelopen week iets lager

De AEX-index is de afgelopen week 0,3 procent gedaald tot 662 punten. Vrijdag herstelde de koers van kabelmaatschappij UPC zich na dagen van koersdalingen. Beleggers reageerden positief op het bericht dat UPC zijn belang in het Duitse kabelnetwerkbedrijf Primacom heeft uitgebreid van 19,7 naar 22,3 procent.

Daarnaast heeft het bedrijf een koopaanbeveling gekregen van Credit Suisse First Boston. UPC steeg met 5,3 procent tot 48,83 euro.
World Online daalde 1,55 euro (min 6,22 procent) tot 23,35 euro. Zowel het Internet-bedrijf als topvrouw Nina Brink brachten vandaag een 'statement' uit over de gang van zaken bij de - teleurstellende - beursgang. Hierin gaan ze in op de verkoop van aandelen door oprichtster Nina Brink ettelijke maanden voor de beursgang en op de onduidelijkheden rondom het aantal abonnees.
Het op de Nmax genoteerde Internet-softwarebedrijf Tie daalde vrijdag met 0,65 euro tot 17,50 euro. Donderdag maakte Tie bekend dat het in principe overeenstemming heeft bereikt over de overname van de resterende aandelen van het bedrijf Tie France. Dit bedrijf is nu reeds voor 25 procent in handen van Tie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable