Seagate wil af van notering aan de beurs

Terwijl steeds meer bedrijven staan te dringen om via de aandelenbeurs aan nieuw kapitaal te komen, heeft de fabrikant van diskdrives Seagate besloten om juist van de beurs weg te gaan. Het heeft hiervoor een complexe constructie bedacht die onder andere gebruik maakt van de fors gestegen beurskoers van dochter Veritas Software.

Met de gehele operatie is een bedrag gemoeid van zo'n twintig miljard dollar. Het concern - 's werelds grootste fabrikant van diskdrives - wil met deze operatie een aantal problemen oplossen die zijn ontstaan doordat de waarde van de op de beurs genoteerde aandelen van dochteronderneming Veritas sterk zijn gestegen.
Veritas is voor 33 procent eigendom van Seagate, maar dit belang is inmiddels veel meer waard dan Seagate zelf. Het management van de hardwarefabrikant spreekt dan ook van een operatie die tot doel heeft de waarde van het belang van Seagate in Veritas vrij te maken. Deze firma ontwikkelt programmatuur voor het beheer van geheugensystemen, een productgroep die door de snelle groei van e-commercie en e-zakendoen sterk in de belangstelling van beleggers staat.
Een tweede reden om de beursnotering in te trekken, is gelegen in het feit dat in een marktsegment waar als geen ander de concurrentie fel is en de marges gering, Seagate nu verlost is van de door beleggers opgelegde verplichting om ieder kwartaal weer groeicijfers te laten zien.
Via een door Silver Lake Partners gefinancierde 'management buyout' ter waarde van twee miljard dollar en een distributie van de aandelen in Veritas die Seagate in bezit heeft, verdwijnt de fabrikant van de beurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable