Aandeel T-Online kost maximaal 32 euro

Het aandeel van Internet-aanbieder T-Online (TOL) gaat tussen de 26 en 32 euro kosten. Dat heeft moederconcern Deutsche Telekom gisteren bekendgemaakt. De prijs per aandeel valt lager uit dan vorige week nog werd verwacht.

Toen werd uitgegaan van een introductiekoers tussen de 35 en 50 euro. Na de bekendmaking zakte het aandeel Deutsche Telekom met 10 procent naar 75,60 euro. TOL gaat op 17 april naar de beurs in Frankfurt.
Volgens beursanalisten kiest Deutsche Telekom ervoor lager in te zetten om institutionele beleggers aan zich te binden en om te voorkomen dat het aandeel TOL na de introductie in een duikvlucht raakt, zoals is gebeurd bij World Online, maar ook bij andere Internet-bedrijven zoals Lycos Europe. Deutsche Telekom zei gisteren te hopen dat de beursgang van T-Online tussen de 2,5- en 3,1 miljard dollar oplevert.
Analisten zien TOL als een solidere investering dan voornoemde Internet-bedrijven. Met 4,2 miljoen abonnees en een omzet van 428 euro vorig jaar is de Duitse Internet-aanbieder de grootste van Europa. Bovendien kan TOL als dochter van Deutsche Telekom terugvallen op een sterke financiële basis. Desondanks vinden sommige analisten de verlaagde prijs per aandeel nog altijd 'geen koopje' en waarschuwen ze alvast dat ook deze beursgang wel eens zou kunnen tegenvallen.
De beursgang van de Duitse Internet-aanbieder gaat volgens sommige peilingen de gekte rond die van World Online, vorige maand in Nederland, evenaren. Eén op de vijf Duitsers zou op jacht zijn naar aandelen.
Om teleurstelling onder particuliere beleggers te voorkomen, zou overwogen worden hen voorrang te geven wanneer de Duitse overheid later dit jaar een tweede tranche aandelen van de hand doet. De honderd miljoen aandelen die op 17 april worden verkocht, vertegenwoordigen ongeveer 10 procent van de totale waarde van TOL.
Beleggers kunnen tot 12 april (voor institutionele beleggers 14 april) intekenen op in totaal 92 miljoen aandelen. Acht miljoen aandelen zijn gereserveerd voor werknemers van Deutsche Telekom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable