Internet-fonds Newconomy stelt beursgang uit

De grillige koersontwikkeling van de technologiefondsen maakt ook de nieuwkomers nerveus. Het Internet-fonds Newconomy, dat inmiddels kapitalen moet hebben uitgegeven aan dure reclamecampagnes, stelt zijn beursgang, gepland op 12 april, uit.

Een nieuwe datum voor de beursintroductie is nog niet bekend gemaakt, maar duidelijk is wel dat het bedrijf van oprichter Maurice de Hond eerst wil wachten tot de heersende storm rond de IT-fondsen enigszins tot bedaren is gekomen.
Gelet op de koersontwikkeling op het Damrak is dit geen overbodige luxe. Uiteraard was wederom de traditionele koersval van World Online te melden, dit keer met 9 procent naar een nieuw dieptepunt van 17,30 euro. Maar ook de 'oudere' fondsen kregen forse klappen, tenminste als er een vleugje Internet aan kleefde. Vandaar dat VNU, dat zich meer dan concurrenten Wolters Kluwer en Elsevier op het Internet-gebied profileert, behoorlijk terrein moest prijsgeven. Het aandeel verloor maar liefst 12 procent en eindigde op 54,80 Euro. Bedrijven als Philips, KPN en UPC (min 8,45 procent) deelden in de malaise.
Dankzij de oude, niet door Internet geïnfecteerde fondsen, wist de AEX de beursdag van gisteren positief af te sluiten met een winstje van 4,93 punten naar 655,85 punten.
Vandaag opende het Damrak met een neerwaartse trend, waarschijnlijk als gevolg van de hectische beursdag op Wall Street. De AEX opende met 653,12 punten, maar zakte al vrij snel naar de 650 punten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-05T00:00:00.000Z Redactie Computable